martes, 26 de octubre de 2010

Sóc el mateix d'abans?

"Una persona ix fora d'un recinte i torna a entrar.
Podriem dir que és la mateixa persona?"

Segons la teoria dels empiristes, clar que seriem la mateixa persona ja que,
basant-nos en que tot o percebem pels sentits, la persona que ha entrat la percebem tal i com la percebiem abans que ixira de la classe.
Però aquesta teoria no seria del tot imfalible si no fora en el cas que la persona que ha ixit per la porta s'haguera intercanviat amb el seu germà bessó. Si forem empiristes diriem que és el mateix però no és així.

Ara bé, segons Heraclit, no podem baixar dues vegades al mateix riu. Aixó vol dir que encara que físicament la persona és la mateix no és així. Estan per una part l'interior del cos, la sang no sempre es troba en el mateix lloc, sino que va passant per tot el cos, també n'hi han parts de l'interior que en els segons que ha estat fora aquesta persona han mort.

Per una altra part està la part del pensament. Qui sap si la persona ha eixit pensant el mateix que quan ha entrat?

Una altra cosa que influeix és la serie de fets (si ocorren) que li poden passar mentre està fora (una mala o bona notici, un bac, ...)

martes, 12 de octubre de 2010

Filòsofs presocràtics.

Aqueta és la linea del temps on es mostren els filòsofs anteriors a Sòcrates. Començant per l'escola jònica creada per Tales de Milet, Anaxímenes i Anaximandre.

martes, 5 de octubre de 2010

Què és la FILOSOFIA?



La filosofia és una disciplina o un saber la qual utilitzant el mètode filosòfic, a diferència de les ciències, posa en qüestió tot el que donem per verdader, argumentant unes raons sobre els problemes fundamentals (la realitat, el coneixement, l'art, la ment, el llenguatje...).